Please use this identifier to cite or link to this item: http://dx.doi.org/10.25673/103215
Title: Bioactive metabolites from Piperaceae
Author(s): Ware, Ismail BinLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Referee(s): Wessjohann, LudgerLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Proksch, PeterLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Granting Institution: Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg
Issue Date: 2023
Extent: 1 Online-Ressource ( x, 138 Seiten, Seite xi-xiii)
Type: HochschulschriftLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Type: PhDThesis
Exam Date: 2023-04-04
Language: English
URN: urn:nbn:de:gbv:3:4-1981185920-1051678
Abstract: Piperaceae are well-known for their traditional medicinal and culinary applications. It is estimated to have 3700 species, which are widely distributed in tropical regions. Due to the vast number of Piperaceae species, there is still an enormous potential to find new bioactive drugs from chemically and biologically unexplored members of the family. Thus, the purpose of this thesis was to isolate and characterize constituents from two Piperaceae species, namely Piper sarmentosum Roxb. and Peperomia obtusifolia L.. Selected biological activities of the plant extracts and isolated compounds were also assessed. Furthermore, the secondary metabolite profiles, with a special focus on P. sarmentosum organs, were characterized in detail by LC-ESI-HRMS as an advanced analytical technique combined with multivariate data analysis.
Piperaceae sind für ihre traditionellen medizinischen und kulinarischen Anwendungen bekannt. Es gibt schätzungsweise 3700 Arten, die in tropischen Regionen weit verbreitet sind. Aufgrund der großen Anzahl von Piperaceae-Arten besteht immer noch ein enormes Potenzial, neue bioaktive Arzneimittel aus chemisch und biologisch unerforschten Vertretern der Pflanzenfamilie zu finden. Ziel dieser Arbeit war es daher, Inhaltsstoffe aus zwei Piperaceae-Arten, nämlich Piper sarmentosum Roxb. und Peperomia obtusifolia L., zu isolieren und zu charakterisieren. Ausgewählte biologische Aktivitäten der Pflanzenextrakte und isolierten Verbindungen wurden ebenfalls bewertet. Darüber hinaus wurden die Profile der Sekundärmetaboliten aus verschiedenen Organen (Blätter, Stängel, Früchte, Wurzeln) von P. sarmentosum mittels LC-ESI-HRMS als fortschrittlicher Analysetechnik in Kombination mit multivariater Datenanalyse eingehend charakterisiert.
URI: https://opendata.uni-halle.de//handle/1981185920/105167
http://dx.doi.org/10.25673/103215
Open Access: Open access publication
License: In CopyrightIn Copyright
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