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Titel: Evaluation of the genotoxic potential of acrylamide : arguments for the derivation of a tolerable daily intake (TDI value)
Autor(en): Guth, SabineIn der Gemeinsamen Normdatei der DNB nachschlagen
Wätjen, WimIn der Gemeinsamen Normdatei der DNB nachschlagen
[und viele weitere]
Erscheinungsdatum: 2023
Art: Artikel
Sprache: Englisch
Zusammenfassung: This opinion of the Senate Commission on Food Safety (SKLM) of the German Research Foundation (Deutsche Forschungsgemeinschaft, DFG) presents arguments for an updated risk assessment of diet-related exposure to acrylamide (AA), based on a critical review of scientific evidence relevant to low dose exposure. The SKLM arrives at the conclusion that as long as an appropriate exposure limit for AA is not exceeded, genotoxic effects resulting in carcinogenicity are unlikely to occur. Based on the totality of the evidence, the SKLM considers it scientifically justified to derive a tolerable daily intake (TDI) as a health-based guidance value.
URI: https://opendata.uni-halle.de//handle/1981185920/105130
http://dx.doi.org/10.25673/103178
Open-Access: Open-Access-Publikation
Nutzungslizenz: (CC BY 4.0) Creative Commons Namensnennung 4.0 International(CC BY 4.0) Creative Commons Namensnennung 4.0 International
Journal Titel: Food and chemical toxicology
Verlag: Elsevier
Verlagsort: New York, NY [u.a.]
Band: 173
Originalveröffentlichung: 10.1016/j.fct.2023.113632
Enthalten in den Sammlungen:Open Access Publikationen der MLU

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