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http://dx.doi.org/10.25673/103178
Titel: | Evaluation of the genotoxic potential of acrylamide : arguments for the derivation of a tolerable daily intake (TDI value) |
Autor(en): | Guth, Sabine![]() Wätjen, Wim ![]() [und viele weitere] |
Erscheinungsdatum: | 2023 |
Art: | Artikel |
Sprache: | Englisch |
Zusammenfassung: | This opinion of the Senate Commission on Food Safety (SKLM) of the German Research Foundation (Deutsche Forschungsgemeinschaft, DFG) presents arguments for an updated risk assessment of diet-related exposure to acrylamide (AA), based on a critical review of scientific evidence relevant to low dose exposure. The SKLM arrives at the conclusion that as long as an appropriate exposure limit for AA is not exceeded, genotoxic effects resulting in carcinogenicity are unlikely to occur. Based on the totality of the evidence, the SKLM considers it scientifically justified to derive a tolerable daily intake (TDI) as a health-based guidance value. |
URI: | https://opendata.uni-halle.de//handle/1981185920/105130 http://dx.doi.org/10.25673/103178 |
Open-Access: | ![]() |
Nutzungslizenz: | ![]() |
Journal Titel: | Food and chemical toxicology |
Verlag: | Elsevier |
Verlagsort: | New York, NY [u.a.] |
Band: | 173 |
Originalveröffentlichung: | 10.1016/j.fct.2023.113632 |
Enthalten in den Sammlungen: | Open Access Publikationen der MLU |
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Datei | Beschreibung | Größe | Format | |
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1-s2.0-S0278691523000340-main.pdf | 1.86 MB | Adobe PDF | ![]() Öffnen/Anzeigen |