Please use this identifier to cite or link to this item: http://dx.doi.org/10.25673/32334
Title: Effizienzsteigerung entlang der Wertschöpfungskette Schweinefleisch in China : das Potential der Schlachtschweine-Klassifizierung
Author(s): Chang, SiyuanLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Referee(s): Borell, EberhardLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Schnäckel, WolframLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Mörlein, DanielLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Granting Institution: Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg
Issue Date: 2019
Extent: 1 Online-Ressource (221 Seiten)
Type: HochschulschriftLook up in the Integrated Authority File of the German National Library
Type: PhDThesis
Exam Date: 2019-12-09
Language: German
URN: urn:nbn:de:gbv:3:4-1981185920-324993
Abstract: Seit langem verdient die chinesische Schweineindustrie wegen der weltweit größten Produktions- sowie Verbrauchsmenge besondere Beachtung. Aber es gibt noch ungelöste Probleme in Bezug auf die Qualität der Schlachtschweine und die Effizienz in der Produktion. Um die effektiven Lösungen zu finden wurde zuerst die Struktur der Wertschöpfungskette Schweinefleisch analysiert und dabei die wichtigsten Erfolgsfaktoren durch SWOT-Analyse und eine Befragung identifiziert. Hieraus wurde eine Methodik zur Effizienzsteigerung der Wertschöpfungskette abgeleitet – Klassifizierung. Als Empfehlungsmethode wurde in dieser Arbeit eine praktische Zulassungsprüfung für ein Klassifizierungsverfahren beispielhaft vorgestellt. Im Ergebnis ist es gelungen, einen passenden Vergütungsmechanismus mithilfe eines gemeinschaftlichen Klassifizierungssystems für Schweineschlachtkörper zu entwickeln, um die Effizienzsteigerung entlang der Wertschöpfungskette Schweinefleisch zu fördern.
For a long time, China is the largest pork producer and consumer in the world, and it has deserved special attention. However, there are also some unresolved issues, which is in relation to quality of hogs and pork production efficiency. Therefore, an analysis of the structure of Chinese pork value china was firstly carried out and after that the most important success factors were also identified by SWOT-Analysis and a questionnaire survey. From this, a methodology for efficiency improvement along the value chain was derived – classification. As a recommendation method for China and the Chinese pork industry, the practical approval classification test was also presented in this paper. As result, it is possible to build a more acceptable compensation mechanism using a common classification system for pig carcass, which can promote efficiency improvement along the value chain pork in China.
URI: https://opendata.uni-halle.de//handle/1981185920/32499
http://dx.doi.org/10.25673/32334
Open Access: Open access publication
License: In CopyrightIn Copyright
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